Urządzenia i Akcesoria
Twarogowe ciastka „wąsy” na patyczku
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz.
30 sztuk
Składniki
-
200 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia200 g mąki orkiszowej, białej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
200 g masła schłodzonego, pokrojonego na kawałki
-
¼ łyżeczki soli
-
2 jajka w tym 1 roztrzepane
-
200 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
-
erytrytol do posypania
-
mieszane ziarna np. maku, sezamu, słonecznika łuskanego, do posypania
-
cukier kokosowy do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
49.5 mg
Białko
2.2 g
Kalorie
340.8 kJ /
81.4 kcal
Tłuszcz
6.2 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Węglowodany
4.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pełnoziarniste muffinki piernikowe
2 godz. 5 min
Francuskie ciastka canelés
14 godz. 30 min
Muffinki ze skórkami z jabłek
1 godz.
Ciastka „kwiatki” na patyku
2 godz. 5 min
Ciasteczka „ze wszystkim”
50 min
Brioszki prosiaczki
2 godz.
Kruche ciasteczka kokosowe
1 godz. 10 min
Razowe krakersy orkiszowe z parmezanem i słonecznikiem
50 min
Ciastka marchewkowe z jabłkiem
1 godz. 45 min
Bezglutenowe ciasteczka czekoladowe z fusami po kawie
1 godz.
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z mąką z płaskurki
40 min
Rogaliki orzechowo-waniliowe
1 godz. 40 min